iPhone 4S: Siri var är iPhone 5?

Apple hade kallat till stor presskonferens den 4: oktober för att presentera något nytt. De flesta hoppades och trodde nog att det skulle presenteras 2 nya iPhone modeller iPhone 4S och iPhone 5 så besvikelsen var stor när bara iPhone 4S presenterades. Även börsen hade för höga förväntningar och Apple aktien backade hela 14 miljarder dollar på grund av iPhone 4S lanseringen. iPhone 4S kan kort sammanfattas som gammal beprövad design med nytt innehåll.

Helt otroligt, jag menar Apple har ju aldrig själva gått ut och lovat att en nya iPhone modell över huvud taget skulle släppas, det gör de aldrig. De meddelar bara att vi har något intressant att meddela, kom hit om ni vill lyssna, men det är nog just tystnaden och bristen på information från själva kärnan, i Äpplet, som är grunden till alla spekulationer och rykten kring Apples nya produkter.

iPhone 4S

Vad är då en iPhone 4S och vad står S:et för i iPhone 4S. Apple har ju släppt telefoner med tillägget S tidigare. I fallet med iPhone 3G som sen blev iPhone 3GS var den allmänna uppfattningen att S:et stod för Speed eftersom den stora skillnaden mellan dessa modeller var just en ny snabbare processor.

iPhone 4S nyheter

  • Siri den virtuella assistenten
  • Ny snabbare processor A5 dual-core
  • Ny kamera, 8MP
  • Förbättrad batteritid: 8 tim 3G-snack. 6 tim surf. 9 tim wifi.
  • Dubbla antenner för bättre samtalskvalité och snabbare överföringshastighet, nu 14,4 Mbps

Vi frågar vår iPhone 4S: Siri var är iPhone 5??

Detsamma skulle självklart kunna gälla kring iPhone 4S men personligen så tror jag S står för Siri. Ja ni minns kanske Hassan i P3 där Magnus af Frodenkvist ringer och alltid skriker efter sin låtsasfru Siri.

Siri är namnet på den virtuella assistenten i iPhone 4S. Med hjälp av Siri kan man kommunicera med sin iPhone 4S och Siri kan utföra olika saker på telefonen. En cool funktion men hur användbar den är i praktiken återstår att se. Siri fungerar än så länge bara på engelska, tyska och franska.

Men visst är det ganska fantastiskt att man nu har uppfunnit en telefon som man inte behöver ringa med utan det räcker att snacka med själva telefonen. Undrar om man i framtiden kan få Siri att ringa de där jobbiga och tråkiga samtalen också, då lägger jag en beställning – men till dess dekaltrimmar jag min iPhone 4 genom att uppdaterar jag mailsignaturen till ”Skickat från min iPhone 4S”. Alltid retar det någon…