Låsa upp operatörslåst iPhone

Man kan fördelaktigt köpa en iPhone men även låsa upp låsa upp iPhone 7 och de flesta andra iPhone modeller direkt även om den är bunden till en operatör under bindningstiden av abonnemanget. Fördelen att köpa en operatörsbunden telefon är att man får en rabatt på av operatören. Detta är något som dom flesta operatörerna erbjuder för att dom vill binda upp dig som kund på ett enkelt sätt och samtidigt erbjuda dig en bättre deal. Många väljer även att binda om sina abonnemang och på så sätt kunna byta ut sin telefon som har ett par år på nacken och få en ny Iphone modell till ett rabatterat pris.

Men problemet uppstår när man vill använda en annan operatör tillsammans med sin iPhone som har ett operatörslås inprogrammerat. Operatören kan låsa upp telefonen mot en kostnad men dom gör det enbart om din bindningstid har gått ut. Så om du exempelvis har fått en ny telefon till rabatterat pris och vill sälja den eller ge bort den till en person som inte har samma operatör som där du köpte telefonen så måste man låsa upp den genom en fristående serviceverkstad som har kunskapen om detta.

Det går även att enkelt låsa upp dom flesta modeller genom att köpa en kod online som skickas elektroniskt efter beställningen är betald. Tillsammans med den beställa koden medföljer instruktioner hur du skall gå tillväga för att själv låsa upp din telefon och slipper lämna in den på en verkstad och behöver inte vara utan telefonen i flera dagar.

När det kommer till vart du skall vända dig för att beställa koderna är det enklast att googla efter låsa upp och din telefonmodell som exempelvis ”låsa upp iPhone XS” läs även recensioner om företaget innan du bestämmer dig för att handla.