WatchUp for Apple Watch

Om man har nåt viktigt att säga så behöver man inte skrika ut det. Med sin lågmälda presentation av uppenbart genomtänkta Apple Watch fick Apple återigen världen att häpna. Fyllda av självförtroende byggd på en genomarbetad produkt med användaren i fokus visade Apple upp vår nästa gadget. Jag är övertygad om att Apple  Watch blir en succé och tippar på ännu en försäljningsframgång med 100-tals miljoner enheter sålda. iPhone 6 och 6 Plus förbokades av 4 miljoner personer under de första 24 timmarna, vilket ger ett perspektiv på den kraft Apple har i den installerade basen.

Intressant att läsa reaktionerna på internet, alla är inte så imponerade och alla kommer inte att äga en Apple Watch. Några skämtar om de enkla funktionerna som Digital Crown för att manövrera sig genom menyerna och att man kan ställa tiden. Ungefär som om man raljerar med att Tesla har ratt som man kan styra med men glömmer att den har unik batteri teknik. Nåja, man kan inte vinna alla och visst finns det många andra intressanta produkter på marknaden. Själv är jag lite Apple nörd och gillar deras koncept mer än deras teknik även om jag gillar den också.

Man kan, hur man än ser på saken, inte säga annat än att Apple Watch är oerhört genomtänkt med allt från komplex teknik, design, funktion till möjlighet för ägaren att utrycka sin personliga stil. Apple för fram Apple Watch som den mest personligt anpassade produkten de presenterat. Det är förstås ingen slump att man inför utvecklingen av Apple Watch valt att knyta f.d. CEO för Burberry Angela Ahrendts och f.d. CEO för Yves Saint Laurent Paul Deneve till sig. Bland alla teknikjournalister som var på plats i Cupertino kunde vi också se kända modejournalisten Vanessa Friedman från NY Times och Emmanuelle Alt från Vogue. Vilket visar vilken vikt Apple sätter på att Apple Watch ska tas emot som ett personligt smycke och även nå köparna av klockan som ett personligt uttryck.

Själv har jag haft en Pebble sen den kom ut och den förpassas nu som med ett baseboll slag à la homerun rakt ut i intet och lär inte komma tillbaka på min handled mer. Apple Watch får Pebble att se ut som en träbit med spik och snöre.

Liksom de flesta produkter Apple presenterar kommer tiden att få utvisa hur vi kommer att använda den och på vilket sätt den kommer att påverka våra liv. Kombinationen av infrastruktur, design och teknik kommer att skapa ännu en framgång.

Det finns starka skäl att anta att Apple-Pay, som min kollega Bengt skrivit om, kommer att innebära en genomgripande förändring av hur vi använder kredit- och betalkort. Dessutom väsentlig ökad säkerhet. Via Apple Watch tar också Apple ett grepp om träning och hälsa genom funktioner och samarbeten med företag.

Genom iOS 8 och OS X har Apple skapat en transparens mellan sina enheter och Apple Watch passar väl in i detta genom att som en sorts terminal vara en förlängning av iPhone.

iPhone 6 eller iPhone 6 Plus? Tiden får utvisa vad vi kommer att föredra. Storlek eller batteritid kan komma att ställas mot varandra. Efter lite research har jag kommit fram till att batteritid får fälla avgörandet, för min del. Så länge som iPhone 6 Plus går ner i en innerficka på en kavaj, vilket den verkar göra.